Ce înseamnă Pulliver? Definiția urbană a cuvântului Pulliver

Ce înseamnă Pulliver? Definiția urbană a cuvântului Pulliver
Ce înseamnă Pulliver? Definiția urbană a cuvântului Pulliver

Explicația urbană a cuvântului Pulliver

Zis şi „Mircea Badea” datorită inălţimii sale de prăjină pentru jocuri olimpice cu care l’a binecuvântat natura (pe lângă talentul său ieşit din ordinar de a se crăcăna orizontal pe două scaune), dar şi pentru felul în care priveşte restul lumii de undeva de pe un piedestal la mare altitudine.
Exemplu
„Când s’a angajat prima oară la proteveu, Mirciulică aştepta cu mine în anticameră, alături de nişte fete care dădeau probe pentru rolul de asistente ale lui Călinescu […]”
-Da, vroiam şi eu, cred, să fiu asistenta lui Călinescu…” – Pulliver

Exeplu de cuvant urban ¨Pulliver¨
Cunoști acest cuvant urban? ¨Pulliver¨

Urban este un termen folosit pentru a sugera lucruri cosmopolite, sofisticate, tradiţionale, așa cum sunt de regulă locuitorii orașelor. Astfel spus, este vorba despre stilurile de viaţă ale oamenilor obișnuiţi, care trăiesc în case îngrămădite, sau ale tinerilor artiști în devenire, care locuiesc în mansarde, studiouri sau alte spaţii nonconformiste.
Chic este un cuvânt franţuzesc, care, în engleză, a ajuns să fie asociat cu ideea de stil, de exclusiv –
putem spune că cineva se îmbracă special așa, pentru a-și pune în valoare simţul stilului și fantezia.
Poate să fie, inclusiv, o combinaţie a mai multor stiluri din diferite zone ale lumii. Nu se poate stabili cu exactitate de unde a pornit acest curent în modă, dar este foarte bine reprezentat în Rio, Berlin, Paris şi Milano. Născându-se pe stradă sau în cartier, s-a opus încă de la început regulilor stricte, dictate de designeri (de aici și aspectul bun al chic-ului urban, și anume, diversitatea sa).
Exemple de cuvinte urbane populare romane :
¨Japiţă¨,¨curcan¨¨bulangiu¨,¨belea¨,¨mangleală¨
,¨Bombonel¨,¨Corleone¨,¨Pulliver¨
Acest stil reprezintă un mod de exprimare a personalităţii, un fel de a arăta că, deși te afli într-o lume tot mai grăbită, știi să te evidenţiezi prin autenticitate, creativitate, libertate, și, nu în ultimul rând, prin feminitate. Așadar, în acest stil vestimentar, orice e posibil, dacă ai atitudinea potrivită și dacă dai frâu liber imaginaţiei.
Moda urbană
Atunci când vorbim despre moda urbană, vorbim despre îndrăzneală, despre curajul de a alege ţinute inedite și de a purta acele lucruri care să reprezinte atitudinea pe care vrei să o transmiţi și starea ta de spirit . Acest lucru te ajută să faci cele mai interesante și inspirate combinaţii de stiluri, materiale și culori, reușind astfel să ieși din banal, din rutina uniformei de zi cu zi.