Ce înseamnă roza vânturilor? Definiția urbană a cuvântului roza vânturilor

Ce înseamnă roza vânturilor? Definiția urbană a cuvântului roza vânturilor
Ce înseamnă roza vânturilor? Definiția urbană a cuvântului roza vânturilor

Explicația urbană a cuvântului roza vânturilor

Expresie formată prin degradare de la schema celor patru puncte cardinale şi preluată în limbajul ciobănesc/orăşenesc cu sensul de rect băşinos si uneori fleşcăit, cu fese curgătoare.
Exemplu
„Mnh… păi te dai cu leacuri băbeşti şi ai să vezi că-ţi trece într-o doară! Ascultă, curăţă stomacul cu prune uscate când te mai simţi cu măruntaiele stricate!” Până-n momentul de faţă, stă prospectul doctorului bine înşurubat în miezul creierului – chelii creţe toţi doctorii care se dau vraci prin spitale – şi pe care mi’l citeşte mintea de fiecare dată când rămân pe maţu’ blocat! Prune uscate mi-a trebuit atunci! Ca să mă ţugui la roza vânturilor şi să stau apoi cu bucile dezumflate noapte după noapte! Împrăştiaţi vorba, prunele sunt bune la măsele şi atât!
-Culeasă din experienţa de viaţă

Exeplu de cuvant urban ¨roza vânturilor¨
Cunoști acest cuvant urban? ¨roza vânturilor¨

Dicționarul urban, după cum probabil știți, este un site web în care oricine poate sugera un cuvânt nou – sau o nouă definiție a unui cuvânt – cu ani înainte ca lexicografii din instituție să prindă. A fost înființată în 1999 de studentul la informatică Aaron Peckham pentru a-și bate joc de Dicționarul.com, relativ stabil. Cu toate acestea, Urban Dictionary a devenit mult mai mult decât un site de parodie, atrăgând aproximativ 65 de milioane de vizitatori în fiecare lună.

Desigur, Dicționarul Urban este, de asemenea, un depozit de umor grozav pentru adolescenți, adesea umor despre practicile sexuale care sunt chestii ale legendelor urbane (uh, penis McFlurry?). Aceasta nu este doar o chestiune de termeni banali, ci în cele din urmă inofensivi. Cuvintele și definițiile obscure au prosperat pe site, dar Peckham consideră că cuvintele jignitoare ar trebui lăsate intacte. Dintr-o parcurgere rapidă prin termenii în tendințe, reiese clar că utilizatorii sunt deosebit de emoționați de (sau nervoși în legătură cu) corpurile femeilor (de exemplu, twatopotamus) și sexul între bărbați (de exemplu, intoleranța vaginală).
O astfel de utilizare este inexactă și depășită, deoarece cartierele orașului s-au schimbat în mod constant. Reînnoirea urbană și gentrificarea au adus noi rezidenți și bunuri în centrele orașelor. Sărăcia urbană încă există, dar manifestarea ei actuală nu se potrivește cu stereotipurile de decădere, violența bandelor și cultura drogurilor construite în jurul știrilor și imaginilor din anii 1970 și 1980.
Și mai ofensatoare este înlocuirea inexactă a cuvântului urban cu negru atunci când nu se referă la locuitorii orașului. Dacă doi cowboy se luptă cu pumnii într-un honky-tonk rural și dacă unul dintre ei este alb și unul este negru, raportarea acelei povești nu ar trebui să se refere în niciun caz la unul dintre acești bărbați ca fiind urban.
Chiar și utilizarea corectă a cuvântului urban poate ridica probleme rasiale îngrijorătoare. Dacă cineva care pretinde în mod autentic o identitate urbană creează o linie de îmbrăcăminte și o comercializează consumatorilor din suburbii, este acceptabil numirea acelei îmbrăcăminte urbană? Grammy pentru cel mai bun album urban contemporan promovează recunoașterea artiștilor de fuziune R&B sau înseamnă că există două premii Grammy separate, dar egale pentru Albumul anului?
Mai multe exemple de cuvinte urbane populare romane :
¨bagabont¨,¨ciufut¨,
¨a băga lemnul în sobă¨,¨belea¨,¨moca
,Cplm¨,¨martalog¨,¨roza vânturilor¨