Ce înseamnă torpilat? Definiția urbană a cuvântului torpilat

Ce înseamnă torpilat? Definiția urbană a cuvântului torpilat
Ce înseamnă torpilat? Definiția urbană a cuvântului torpilat

Explicația urbană a cuvântului torpilat

beat, matol
Exemplu
Nici nu mai tin minte ce am facut, ca eram torpilat rau de tot.

Exeplu de cuvant urban ¨torpilat¨
Cunoști acest cuvant urban? ¨torpilat¨

Dicționar urban – dicționarul urban explica cuvintele urbane din diferite orașe sau sate unele orase au cuvinte folosite doar de ei și ei le înțeleg dicționarul explicativ urban ne ajută să înțelegem cuvintele folosite de acele regiuni
Noul dicționar explicativ al limbii române dă următoarea definitie pentru URBAN:
URBÁN urbană (urbani, urbane)
1) Care ține de urbe; propriu urbei; de oraș; orășenesc; citadin. Construcție urbană. Transport urban.
2) Care denotă politețe rafinată; caracterizat prin urbanitate. Atitudine urbană. /<fr. urbain, latina urbanus
Forme diferite ale cuvantului urban: urbană. Cuvantul ¨torpilat¨ este foarte folosit de poporul roman
Definiție sursă: Noul dicționar explicativ al limbii române
Din limba franceza urbain, latina urbanus Forme diferite ale cuvantului urban: urban-ă
Fiecare limbă are niște cuvinte care nu există în dicționar și noi aici vom explica cuvintele urbane din mai multe limbi, limba rmana are foarte multe cuvinte urbane fiecare regiune are cuvintele sale
Cel mai popular cuvand din lume este cuvantul ¨OK¨ O simpla cautare pe Google dupa OK ne da peste 2.030.000.000 de rezultate. Este, fara indoiala, cel mai folosit cuvant din lume. Este pronuntat de oricine, indiferent de limba pe care o vorbeste. OK ne ajuta de fapt sa spunem foarte simplu ca un lucru sau o situatie este „bine”, „in regula”, „corecta”, „convenabila”
Pentru prima dată în istoria omenirii, în oraşe locuiesc mai mulţi oameni decât în zonele rurale. Europa este unul dintre cele mai urbanizate continente. Aproximativ 75% din populaţia acesteia locuieşte în zonele urbane; începând cu 2020, proporţia va fi de 80%. În consecinţă, cererea de pământ în interiorul şi în împrejurimile oraşelor devine acută; extinderea urbană reconturează peisajele şi afectează calitatea vieţii oamenilor şi mediul mai mult ca niciodată. Planificarea şi gestionarea urbană au ajuns pe prima pagină a agendei politice, transportul şi locuinţele fiind provocări cruciale.
Dezvoltarea urbană are o puternică dimensiune europeană. Oraşele interacţionează şi au influenţă asupra terenului înconjurător, astfel afectând mediul pe o suprafaţă mult mai întinsă. Dezvoltarea acestora este determinată şi de factori externi precum schimbările demografice, nevoia de mobilitate, globalizarea şi schimbările climatice. Scăderea numărului de locuinţe şi o îmbătrânire a populaţiei sunt preconizate să amplifice presiunile asupra mediului în următoarele decenii. Dezvoltarea suplimentară a informaţiilor, a serviciilor şi a tehnologiei de comunicaţii aduce noi schimbări calitative importante în sistemele urbane.
Top cuvinte urbane romanești ¨Bicla¨ ¨Nașpa ¨Merțan¨¨Ciufut¨¨Ceașca¨ ¨torpilat¨ etc…