Ce înseamnă Upstate? Definiția urbană a cuvântului Upstate

Ce înseamnă Upstate? Definiția urbană a cuvântului Upstate
Ce înseamnă Upstate? Definiția urbană a cuvântului Upstate
Nu știi ce înseamnă un cuvant urban? Explicația cuvantului urban
Noul dicționar explicativ al limbii române dă următoarea definitie pentru URBAN:
URBÁN urbană (urbani, urbane)
1) Care ține de urbe; propriu urbei; de oraș; orășenesc; citadin. Construcție urbană. Transport urban.
2) Care denotă politețe rafinată; caracterizat prin urbanitate. Atitudine urbană. /<fr. urbain, latina urbanus
Forme diferite ale cuvantului urban: urbană
Definiție sursă: Noul dicționar explicativ al limbii române
Din limba franceza urbain, latina urbanus.
Forme diferite ale cuvantului urban: urban-ă

Primul sens al cuvântului Upstate

Upstate

Semnificația lui Upstate, New York:

Locuitorii din nordul statului New York – adevărata regiune Upstate – știu că statul este format din mai multe regiuni. Și anume, nordul, nordul statului, vestul (Buffalo și Rochester), central (Syracuse și Utica) și orașul. (Îmi place să mă gândesc la Long Island ca la o lună care orbitează, dar este mai bine clasificată ca o planetă diferită în totalitate.)

Albany abia se află la marginea statului nord, Poughkeepsie NU este nordul statului, iar Newburgh cu siguranță NU este nordul statului. Poate fi greu de înțeles, dar nu totul în statul New York se învârte în jurul orașului, așa că, prin urmare, totul deasupra orașului/Westchester nu este în nordul statului.

Desigur, Upstate poate fi „altfel” decât New York City și alte regiuni, dar este un termen de mândrie, nu un termen de derizoriu. Mulți locuitori ignoranți (care probabil nu reciclează și nu conduc Hummer) s-ar putea să nu realizeze că Upstate găzduiește Munții Adirondack și cele mai frumoase zone naturale ale statului New York. Amintiți-vă întotdeauna că statul New York nu numai că are cel mai mare, cel mai divers din punct de vedere cultural și cel mai uimitor oraș de pe coasta de est, dar are și cele mai mari suprafețe de pământuri sălbatice curate și protejate, la est de Mississippi, în regiunile nordice ale statului.

Statul New York este uimitor, de sus în jos!
„Hei, vrei să faci ceva weekend-ul acesta?”

„Nu, mulțumesc, mă duc în nordul statului în cabana mea de pe lacul George”.

„Oh, wow, ești atât de norocos! Este superb acolo sus.”

„Știu.”


Al 2-lea sens al cuvântului Upstate

Upstate

Codurile poștale care încep cu 12, 13 sau 14


Al 3-lea sens al cuvântului Upstate

Upstate

Nordul statului este un termen folosit de oamenii care locuiesc în New York City sau în zona metropolitană înconjurătoare. Long Islands și unii orașe consideră suburbiile nordice (Westchester, Rockland) ca fiind în nordul statului, deoarece se află la nord de locul în care se află și cred că, din anumite motive, legăturile culturale și economice s-au extins spre est. Suburbiile nordice consideră oriunde deasupra lor a fi nordul statului (Mostyl Poughkeepsie și în sus). Ceea ce este amuzant este că oamenii din orașe „state” precum Albany, Binghamton, Syracuse, Rochester sau Buffalo nu au nicio idee despre ce este „state. Albany este districtul capitală. Binghamton este nivelul sudic. Syraucse este centrul New Yorkului. Rochester este lângă Finger Lakes și Buffalo se află în vestul New York-ului.În cele din urmă, nordul statului nu există cu adevărat și este în general un termen folosit pentru a implica faptul că locuiești la sud de zona în discuție.
Tot la nord de Westchester se află în nordul statului (Rockland se află la vest de Westchester, învecinându-se cu New Jersey, iar vârful nordic al Westchester-ului este deasupra lui Rockland. Deci Rockland nu este în nordul statului.)


Al 4-lea sens al cuvântului Upstate

Upstate

Un loc prea nord în NYS pentru ca un New Yawka dur ca tine să îl cunoști sau de care să-ți pese.


Al 5-lea sens al cuvântului Upstate

Upstate

Oricare din statul New York, cu excepția orașului New York, Long Island sau județele Westchester sau Rockland.
Adirondacks, regiunea Albany, la fel cu Buffalo, Rochester și Syracuse și orice alt stat New York aflat la mai mult de 45 de minute de New York City sau Long Island este denumit Upstate New York.