Ce înseamnă Woke? Definiția urbană a cuvântului Woke

Ce înseamnă Woke? Definiția urbană a cuvântului Woke
Ce înseamnă Woke? Definiția urbană a cuvântului Woke

Primul sens al cuvântului Woke

Woke

Iluminare spirituală și intelectuală, ca să te trezești dintr-un somn adânc și să vezi lucrurile clar pentru prima dată.
Nu am știut niciodată ce contează cu adevărat în viață. Acum m-am trezit.


Al 2-lea sens al cuvântului Woke

Woke

Termen umbrelă pentru indivizii care sunt absorbiți de justiția socială și se consideră salvatori cu un nivel moral înalt, dar rămân ignoranți în mod voit de iraționalitatea pretențiilor lor și de problemele pe care le creează. Acești indivizi acordă un tratament special anumitor minorități în speranța de a pune capăt rasismului și de a perpetua bolile mintale ca normă.
Profesorul de grădiniță a fiului meu trezit l-a învățat că de fapt este o fată pentru că se juca cu păpuși.


Al 3-lea sens al cuvântului Woke

Woke

Deși este un timp incorect de trezire, o referire la modul în care oamenii ar trebui să fie conștienți în afacerile curente.
„În timp ce ești obezat cu familia Kardashian, există milioane de oameni fără adăpost în lume. RĂMĂȚI TREEZ.”


Al 4-lea sens al cuvântului Woke

Woke

A te trezi este ca și cum ai fi în Matrix și ai lua pastila roșie. Înțelegi brusc ce se întâmplă cu adevărat și descoperi că ai greșit în mare parte din ceea ce ai înțeles ca fiind adevăr.
Înțeleg povara suplimentară pe care o pune asupra ta, dar încă simt că toată lumea trebuie să se trezească.


Al 5-lea sens al cuvântului Woke

Woke

(adj) a fi conștient de problemele sociale actuale. sensul cuvintelor provine de la a fi trecutul de trezire (am nevoie să mă trezesc/ tocmai m-am trezit). Expresia „Trezește-te!” folosit în politică, înseamnă că interpretul doarme sau nu este conștient de realitatea lucrurilor. Trezit, așadar, înseamnă că ești „treaz” la realitatea anumitor probleme. Cu toate acestea, cuvântul este asociat cu corectitudinea politică, cultura anulată și părtinirea înclinată spre stânga. Este politic corect să fii trezit, iar dacă ești trezit, ești politic corect. Sensul cuvintelor este adesea descris ca fiind „iluminat”, dar iluminarea înseamnă a fi bine informat, iar a fi trezit înseamnă adesea a nu fi bine informat, ci a fi părtinitor și a fi prost informat, deoarece faptele sunt greu de găsit în evenimentele curente, deoarece lucrurile pot fi scoase cu ușurință din context și sursele media pot fi părtinitoare.
Am vorbit cu Jimmy azi, este atât de trezit!
Ai văzut ce s-a întâmplat cu Laura? A fost lovită pe twitter pentru că nu era suficient de trezită.


Al 6-lea sens al cuvântului Woke

Woke

O etichetă pentru cineva care este super-actual, în special pe probleme socio/politice. Acesta este încă un jargon suficient de nou încât să fie folosit atât pozitiv, cât și negativ. Unii par să-i admire deschis pe cei care sunt „Woke”, unii îl folosesc pentru a marca pe cineva care devine pompos cu arsenalul lor de nume cunoscute, tendințe și jargon – în special acronime.
Pozitiv: toți acei angajați DC sunt prea treziți pentru mine, nu pot să țin pasul.
Negativ: După stagiul ei de vară la Time, Mary a devenit prea trezită pentru a tolera toată oboseala ei pe care o cunoaște.


Al 7-lea sens al cuvântului Woke

Woke

Cred că este un cuvânt în evoluție, care dansează în folosirea lui argou și are semnificații nuanțate oarecum diferite în funcție de context.

Din spiritul social curent, l-ar descrie ca hipsteri moderni care se referă la o persoană descrisă a fost iluminată sau tocmai a descoperit un „adevăr” politic progresist despre societate sau despre opresiunea și statutul de clasă al oamenilor marginalizați și obligația de a-i trata. ca extra-special/venerat în societate.

Și înțelegeți că este folosit aproape întotdeauna în mod non-ironic/serios doar de către progresiști ​​politici, așa că atunci când conservatorii sau libertarienii îl folosesc mai ales pentru a-și bate joc de utilizarea de către ceilalți.
După ce a urmat cursuri de Studii privind minoritățile și a văzut opresiunile ascunse ale afro-americanilor, a fost trezit de gravitatea situației lor și s-a dedicat să fie conștient de aceasta și să înțeleagă că trăiesc într-o lume diferită de cea a albilor.

 


Nu știi ce înseamnă un cuvant urban? Explicația cuvantului urban
Noul dicționar explicativ al limbii române dă următoarea definitie pentru URBAN:
URBÁN urbană (urbani, urbane)
1) Care ține de urbe; propriu urbei; de oraș; orășenesc; citadin. Construcție urbană. Transport urban.
2) Care denotă politețe rafinată; caracterizat prin urbanitate. Atitudine urbană. /<fr. urbain, latina urbanus
Forme diferite ale cuvantului urban: urbană
Definiție sursă: Noul dicționar explicativ al limbii române
Din limba franceza urbain, latina urbanus.
Forme diferite ale cuvantului urban: urban-ă