Ce înseamnă biscuite pe dungă? Definiția urbană a cuvântului biscuite pe dungă

Ce înseamnă biscuite pe dungă? Definiția urbană a cuvântului biscuite pe dungă
Ce înseamnă biscuite pe dungă? Definiția urbană a cuvântului biscuite pe dungă

Explicația urbană a cuvântului biscuite pe dungă

Se spune despre persoanele uscăţive de le poţi număra coastele.
Exemplu
(beţivanul aşază cu zgomot sticla de poşircă pe masă, lăsând să-i scape printre măsele o râgâitură din aceea care se fasonează numai pe stomacul stricat, apoi tărăgăni pe un timbru de artist boem):
~Cois, tu ştii de ce dă ţara asta femei frumoase?
~Iar toarce aceeaşi poveste… nu Ianis, spune tu mai bine!
~De foamete mă, d’aia! Că nu gasesc cu ce să se îndoape, d’asta sunt toate biscuite pe dungă! Dacă te uiţi cu un ochi mai atent, ai zice că le încape fundul într’o linguriţă! Hă-hă! „Poverty is bliss” la noi – asta e filozofia! Restul – pe care nu le-am pomenit încă şi care au curu în şapte luntre – ori sunt rockeriţe bolnave de ciroză sau suferă cu glanda! Hă-hă – votează’l pe Băsescu (?)!
~Şi te întrebi de ce te tratează cu thumb’s down, ntz-ntz…

 


Exeplu de cuvant urban ¨biscuite pe dungă¨
Cunoști acest cuvant urban? ¨biscuite pe dungă¨

Dicționarul urban, după cum probabil știți, este un site web în care oricine poate sugera un cuvânt nou – sau o nouă definiție a unui cuvânt – cu ani înainte ca lexicografii din instituție să prindă. A fost înființată în 1999 de studentul la informatică Aaron Peckham pentru a-și bate joc de Dicționarul.com, relativ stabil. Cu toate acestea, Urban Dictionary a devenit mult mai mult decât un site de parodie, atrăgând aproximativ 65 de milioane de vizitatori în fiecare lună.

Desigur, Dicționarul Urban este, de asemenea, un depozit de umor grozav pentru adolescenți, adesea umor despre practicile sexuale care sunt chestii ale legendelor urbane (uh, penis McFlurry?). Aceasta nu este doar o chestiune de termeni banali, ci în cele din urmă inofensivi. Cuvintele și definițiile obscure au prosperat pe site, dar Peckham consideră că cuvintele jignitoare ar trebui lăsate intacte. Dintr-o parcurgere rapidă prin termenii în tendințe, reiese clar că utilizatorii sunt deosebit de emoționați de (sau nervoși în legătură cu) corpurile femeilor (de exemplu, twatopotamus) și sexul între bărbați (de exemplu, intoleranța vaginală).
O astfel de utilizare este inexactă și depășită, deoarece cartierele orașului s-au schimbat în mod constant. Reînnoirea urbană și gentrificarea au adus noi rezidenți și bunuri în centrele orașelor. Sărăcia urbană încă există, dar manifestarea ei actuală nu se potrivește cu stereotipurile de decădere, violența bandelor și cultura drogurilor construite în jurul știrilor și imaginilor din anii 1970 și 1980.
Și mai ofensatoare este înlocuirea inexactă a cuvântului urban cu negru atunci când nu se referă la locuitorii orașului. Dacă doi cowboy se luptă cu pumnii într-un honky-tonk rural și dacă unul dintre ei este alb și unul este negru, raportarea acelei povești nu ar trebui să se refere în niciun caz la unul dintre acești bărbați ca fiind urban.
Chiar și utilizarea corectă a cuvântului urban poate ridica probleme rasiale îngrijorătoare. Dacă cineva care pretinde în mod autentic o identitate urbană creează o linie de îmbrăcăminte și o comercializează consumatorilor din suburbii, este acceptabil numirea acelei îmbrăcăminte urbană? Grammy pentru cel mai bun album urban contemporan promovează recunoașterea artiștilor de fuziune R&B sau înseamnă că există două premii Grammy separate, dar egale pentru Albumul anului?
Mai multe exemple de cuvinte urbane populare romane :
¨bagabont¨,¨ciufut¨,
¨a băga lemnul în sobă¨,¨belea¨,¨moca
,Cplm¨,¨martalog¨,¨biscuite pe dungă¨