Ce înseamnă techno? Definiția urbană a cuvântului techno

Ce înseamnă techno? Definiția urbană a cuvântului techno
Ce înseamnă techno? Definiția urbană a cuvântului techno

Primul sens al cuvântului techno

techno

Un cuvânt care descrie un gen de muzică electronică care a apărut în Detroit și Europa în aceeași perioadă (începutul anilor 80). A fost (și este) caracterizat printr-un ritm de lovitură de tobe 4/4 (variază), efecte mecaniciste și modele de tobe de la aparate de tobe și sintetizatoare, ocazional linie de bas, melodie de diferite tipuri și o senzație repetitivă (A NU FI CONFUNDĂ CU TRANSA). Din păcate, cuvântul techno a fost deturnat de mass-media mainstream la sfârșitul anilor 80 pentru a acoperi tot ce este electronic. Acest lucru enervează o mulțime de oameni în fiecare zi când îi aud pe alții spunând techno pentru orice, de la casă la junglă. Vă rog, aceia dintre voi care folosiți cuvântul techno pentru tot ce este electronic – nu. Dă-ți seama.
Techno este alcătuit din subgenuri precum acid, detroit (dead), minimal, deep, german și suedez.


Al 2-lea sens al cuvântului techno

techno

Un cuvânt folosit de majoritatea ignoranților pentru a descrie orice piesă de muzică electronică.
Am ascultat Super Eurobeat vol. 158. Uau, asta e ceva techno destul de bun!


Al 3-lea sens al cuvântului techno

techno

Pionier în Detroit (Cât de ironic, nu ne-a spus Eminem, care provine din Detroit, că se presupune că nimeni nu ascultă techno?) ​​de 3 tineri bărbați de culoare (The Belleville Three sau Holy Trinity – Derrick May, Jaun Atkins și Kevin Saunderson. Cum Din nou ironic, nu sunt „gangsterii”, adică ascultătorii de hip hop/rap, care spun că doar tocilarii ascultă techno?) ​​Techno în forma sa puristă este un gen muzical uimitor, deoarece folosirea diferitelor sintetizatoare, programe de calculator și alte echipamente oferă muzicalului. masterpeice atât de mult caracter (Programe de calculator… sună familiar… oh, așa e, toată această muzică „gangsta” este un midi – Nicăieri la fel de bun ca inteligența pură a techno totuși- … realizat pe computer, dar 95% din „Gangsta” are curajul să numească techno „rahat”.)
Speedy J este bara.


Al 4-lea sens al cuvântului techno

techno

Un gen de muzică etichetat ETERN greșit, care nu are nimic de-a face cu Moby, Tiesto, Chemical Brothers sau Fatboy Slim. Techno este într-adevăr un sub-gen larg al muzicii electronice de dans (sau EDM, ceea ce mulți oameni folosesc în mod necorespunzător „techno” ca termen general) care îndeplinește următoarele elemente constitutive:

1. Este într-o anumită formă minimalistă, fie în compoziție, fie în secvențiere.
2. Este creat cu unicul scop de a face oamenii să danseze.
3. Este construit într-o manieră care să permită DJ-ilor să mixeze rapid și cu experiență și să stratifice 2 sau mai multe dintre aceste compoziții simultan.

Datorită naturii sale de bloc, adevăratul techno este mai aproape de hip-hop decât multe dintre genurile (cum ar fi transa și breakbeat) cu care este asociat în mod eronat.
„Mulți susțin că lucrările lui Jeff Mills sunt techno în forma sa cea mai pură, dar alții nu sunt de acord.”


Al 5-lea sens al cuvântului techno

techno

Un termen care se referă inițial la un gen de muzică de dans din Detroit. De atunci a devenit extrem de suprautilizat. Aproape orice muzică cu sintetizatoare este acum etichetată drept „techno”. Este adesea folosit incorect pentru a se referi la edm și subgenurile sale.
Când am auzit un prieten spunând: „Știi, tehnic Owl City este techno”, mi-am dat seama că termenul „techno” și-a pierdut orice semnificație.

Prieten: „Ce asculți?”
Eu: „Tobe și bas. Aici, ascultă”
Prieten: „Acesta este techno. A fost făcut cu un computer”


Al 6-lea sens al cuvântului techno

techno

Există un punct care trebuie clarificat și este afirmațiile stupide ale unor oameni mai ignoranți care susțin că techno este scris de computere. Acest lucru este la fel de prostesc precum a afirma că o carte este scrisă de un pix sau un cântec de chitara în sine. Computerul (sau aparatele de tobe/sintezatoare/samplere) este un instrument folosit pentru a compune muzică techno. iar crearea unui techno bun necesită un set de abilități diferite față de muzica convențională și, adesea, muzicienii formați în mod clasic care încearcă să creeze techno eșuează. Este vorba despre stratificarea complicată de sunete, melodii și elemente ritmice. Creatorul este esențial să compună și să conducă o piesă muzicală pe care o va interpreta o ochestră virtuală. Procesul este într-un fel similar modului în care este creată muzica clasică, unde meritul revine în principal compozitorului și nu oamenilor care cântă de fapt muzica. Ai zice că Mosart nu știe nimic despre muzică pentru că Merley pune pixul pe hârtie?

(Vă rugăm să rețineți că nu compar muzica clasică cu techno doar ilustrând un punct că ambele forme de muzică sunt create offline și se bazează pe structuri repetate care sunt create prin gândire și editare, mai degrabă decât prin redarea fizică a muzicii)

Recordul techno are 53 de piese care rulează în același timp – mi-a luat 3 săptămâni să-l aranjez


Nu știi ce înseamnă un cuvant urban? Explicația cuvantului urban
Noul dicționar explicativ al limbii române dă următoarea definitie pentru URBAN:
URBÁN urbană (urbani, urbane)
1) Care ține de urbe; propriu urbei; de oraș; orășenesc; citadin. Construcție urbană. Transport urban.
2) Care denotă politețe rafinată; caracterizat prin urbanitate. Atitudine urbană. /<fr. urbain, latina urbanus
Forme diferite ale cuvantului urban: urbană
Definiție sursă: Noul dicționar explicativ al limbii române
Din limba franceza urbain, latina urbanus.
Forme diferite ale cuvantului urban: urban-ă