Ce înseamnă Efectul de puţ? Definiția urbană a cuvântului Efectul de puţ

Ce înseamnă Efectul de puţ? Definiția urbană a cuvântului Efectul de puţ
Ce înseamnă Efectul de puţ? Definiția urbană a cuvântului Efectul de puţ

Explicația urbană a cuvântului Efectul de puţ

Schemă pe care o învaţă şi o ţin minte ca pe apă „clarvăzătoarele”, „mediumii” şi „psihologii de cabinet”, şi de care se folosesc pentru a compune testele de personalitate. Este imposibil să nu te regaseşti în tezele de mai jos:
Exemplu
1. Aveţi nevoie de ceilalţi să vă iubească şi să vă admire, dar totuşi sunteţi capabil să adoptaţi o atitudine critică faţă de dvs.
2. Deşi aveţi slăbiciuni în caracter, sunteţi în general capabil să le compensaţi.
3. Aveţi calităţi considerabile neexploatate pe care nu le-aţi utilizat în folosul dvs.
4. Unele dintre aspiraţiile dvs. tind să fie nerealiste.
5. Disciplinat şi dând dovadă de autocontrol la exterior, aveţi tendinţa să fiţi îngrijorat şi nesigur în interior.
6. Preferaţi puţină schimbare şi variaţie şi sunteţi nemulţumit atunci când sunteţi blocaţi de restricţii şi limitări.
7. Uneori vă îndoiţi profund că aţi luat hotărârea cea dreaptă.
8. Uneori sunteţi extrovertit, sociabil şi afabil, şi alteori sunteţi introvertit, prudent şi rezervat.
9. Sunteţi mândru de dvs. în calitate de gânditor independent şi nu acceptaţi declaraţiile celorlalţi fără dovezi satisfăcătoare.
10. Consideraţi că este imprudent să fiţi prea sincer, dezvăluindu-vă celorlalţi!

Exeplu de cuvant urban ¨Efectul de puţ¨
Cunoști acest cuvant urban? ¨Efectul de puţ¨

Dicționarul urban, după cum probabil știți, este un site web în care oricine poate sugera un cuvânt nou – sau o nouă definiție a unui cuvânt – cu ani înainte ca lexicografii din instituție să prindă. A fost înființată în 1999 de studentul la informatică Aaron Peckham pentru a-și bate joc de Dicționarul.com, relativ stabil. Cu toate acestea, Urban Dictionary a devenit mult mai mult decât un site de parodie, atrăgând aproximativ 65 de milioane de vizitatori în fiecare lună.

Desigur, Dicționarul Urban este, de asemenea, un depozit de umor grozav pentru adolescenți, adesea umor despre practicile sexuale care sunt chestii ale legendelor urbane (uh, penis McFlurry?). Aceasta nu este doar o chestiune de termeni banali, ci în cele din urmă inofensivi. Cuvintele și definițiile obscure au prosperat pe site, dar Peckham consideră că cuvintele jignitoare ar trebui lăsate intacte. Dintr-o parcurgere rapidă prin termenii în tendințe, reiese clar că utilizatorii sunt deosebit de emoționați de (sau nervoși în legătură cu) corpurile femeilor (de exemplu, twatopotamus) și sexul între bărbați (de exemplu, intoleranța vaginală).
O astfel de utilizare este inexactă și depășită, deoarece cartierele orașului s-au schimbat în mod constant. Reînnoirea urbană și gentrificarea au adus noi rezidenți și bunuri în centrele orașelor. Sărăcia urbană încă există, dar manifestarea ei actuală nu se potrivește cu stereotipurile de decădere, violența bandelor și cultura drogurilor construite în jurul știrilor și imaginilor din anii 1970 și 1980.
Și mai ofensatoare este înlocuirea inexactă a cuvântului urban cu negru atunci când nu se referă la locuitorii orașului. Dacă doi cowboy se luptă cu pumnii într-un honky-tonk rural și dacă unul dintre ei este alb și unul este negru, raportarea acelei povești nu ar trebui să se refere în niciun caz la unul dintre acești bărbați ca fiind urban.
Chiar și utilizarea corectă a cuvântului urban poate ridica probleme rasiale îngrijorătoare. Dacă cineva care pretinde în mod autentic o identitate urbană creează o linie de îmbrăcăminte și o comercializează consumatorilor din suburbii, este acceptabil numirea acelei îmbrăcăminte urbană? Grammy pentru cel mai bun album urban contemporan promovează recunoașterea artiștilor de fuziune R&B sau înseamnă că există două premii Grammy separate, dar egale pentru Albumul anului?
Mai multe exemple de cuvinte urbane populare romane :
¨bagabont¨,¨ciufut¨,
¨a băga lemnul în sobă¨,¨belea¨,¨moca
,Cplm¨,¨martalog¨,¨Efectul de puţ¨