Ce înseamnă geordie? Definiția urbană a cuvântului geordie

Ce înseamnă geordie? Definiția urbană a cuvântului geordie
Ce înseamnă geordie? Definiția urbană a cuvântului geordie
Nu știi ce înseamnă un cuvant urban? Explicația cuvantului urban
Noul dicționar explicativ al limbii române dă următoarea definitie pentru URBAN:
URBÁN urbană (urbani, urbane)
1) Care ține de urbe; propriu urbei; de oraș; orășenesc; citadin. Construcție urbană. Transport urban.
2) Care denotă politețe rafinată; caracterizat prin urbanitate. Atitudine urbană. /<fr. urbain, latina urbanus
Forme diferite ale cuvantului urban: urbană
Definiție sursă: Noul dicționar explicativ al limbii române
Din limba franceza urbain, latina urbanus.
Forme diferite ale cuvantului urban: urban-ă

Primul sens al cuvântului geordie

geordie

Cei mai prietenoși oameni din Marea Britanie. știind că bău toată lumea sub masă și accentul lor uimitor. De asemenea, fanii de fotbal devotați și iubitorii de masă ai greggs. Ei nu neagă un bun tratament de patiserie la cuptor.
Mi-aș fi dorit să am un accent geordie, rahat-ul meu de scouser!


Al 2-lea sens al cuvântului geordie

geordie

O persoană care este originară din Newcastle, un oraș din nord-estul Angliei, dar care locuiește și oriunde în zona Tyneside. Aceștia sunt cunoscuți pentru accentul lor foarte distinctiv, fiind fani neclintiți ai Newcastle United și pentru capacitatea lor de a consuma cantități mari de alcool. De asemenea, sunt cunoscuți pentru că sunt destul de prietenoși, abordabili și caritabili. Ei nu trebuie confundați cu „Chavs”, dar acest lucru se întâmplă frecvent ca urmare a stereotipurilor false inventate de sudistii cu prejudecăți. Potrivit oricărei persoane aflate la sud de Manchester, Geordies sunt neanderthalieni prost educați, cu o tulburare severă de vorbire, care trăiesc din beneficii, se îmbătă toată ziua pe cheltuiala contribuabililor, au manieruri urâte, trăiesc doar pentru fotbal și pot fi găsiți în apartamentele din consiliu – ceea ce descrie Chavs perfect, dar nu Geordies (cu excepția cazului în care sunt Geordie Chavs).

Geordies sunt, de asemenea, cunoscuți pentru măiestria lor în munca manuală (adică în construcții, oțel și construcții de nave) sau inginerie. Newcastle a fost odată dedicat construcțiilor de nave și diferite zone din Tyneside erau cunoscute pentru producția grea și minerit. În zona Tyneside există astăzi diverse colegii, universități și locuri culturale de clasă mondială, care atrag mult turism și venituri din educație. Universitatea Newcastle este una dintre cele mai bine cotate universități din Marea Britanie pentru medicină, mecanică și inginerie civilă și arhitectură navală. Geordii precum Cheryl Coal, Bobby Robson și Mike Ashley sunt simboluri culturale.
Am trăit în Newcastle toată viața și sunt un Geordie.


Al 3-lea sens al cuvântului geordie

geordie

De obicei, o persoană care crede că este din orașul Newcastle, dar de fapt provine din zone cum ar fi Gateshead, Hexham și altele asemenea. Acești Geordies „de plastic” tind să creadă că sunt în vârful scarii sociale, dar se află, de fapt, în mijlocul cozii de prestații de securitate socială. Adesea se găsesc în Netto sau mai ales în Greggs unde se hrănesc urmașii cu cantități mari de produse de patiserie, copiii sunt de obicei botezați „Keegen” sau „Bobby” sau „Alan”, indiferent de sexul lor, acest lucru se datorează mamei și taților lor ( și, în multe cazuri, „Unchiul Steve” și unchiul „Jeff” și „wor Bobbies da”) devotament de-a lungul vieții față de Newcastle United, în ciuda faptului că nu au fost niciodată aproape de stadion, dar cei 9 copii sunt îmbrăcați cap la picior în trusa replica alb-negru. 7 zile pe săptămână.
„Hov corse ham a Geordie man like man, eu am folosit să beau Broon Ale și eu mă gândesc să lucrez în Fennnikks man”