Ce înseamnă m-60? Definiția urbană a cuvântului m-60

Ce înseamnă m-60? Definiția urbană a cuvântului m-60
Ce înseamnă m-60? Definiția urbană a cuvântului m-60

Primul sens al cuvântului m-60

m-60

Mitralieră grea automată folosită de armata americană. Inițial a avut numeroase probleme cu supraîncălzirea butoaielor. Pistolul a trebuit să fie aproape în întregime dezasamblat pentru a schimba țevile. Pistolul a fost apoi rafinat pentru a include un bipod integrat și țeava mai grea care a rezistat la supraîncălzire. M60 a fost înlocuit de atunci cu SAW (Squad Automatic Rifle) mai mic .223, care poate fi alimentat atât cu magazie, cât și cu centură.
Hoss a pus o mulțime de foc de acoperire din M-60-ul său pentru echipă, în timp ce echipa sa repoziționat.


Al 2-lea sens al cuvântului m-60

m-60

O mitralieră medie, folosită de armata SUA. Este acționat cu gaz, răcit cu aer și alimentat cu centură, folosind un șurub blocat cu role. Trage cu muniția NATO de 7,62×51 mm (versiunea militară a cartușului de pușcă .308 Winchester) cu o rată de aproximativ 550 de cartușe pe minut. În practică, totuși, un tunar nu ar trage niciodată o explozie atât de lungă.
M60 (văzut și ca M-60) a fost destinat să fie o mitralieră cu scop general (GPMG) care ar putea îndeplini toate rolurile de luptă suficient de bine. Cu toate acestea, s-a dovedit a fi greu și nesigur în serviciu și a fost în curând cunoscut sub numele de „Porcul” de către trupele americane.
Unul dintre dezavantajele sale principale ca mitralieră cu țeavă ușoară, mai degrabă pentru utilizare pe teren decât pe amplasament, este că țeava nu putea fi schimbată cu ușurință cu una proaspătă, deoarece bipodul și sistemul de gaz erau atașați permanent de țeavă. Acest lucru a limitat foarte mult cadența practică de foc a armei, deoarece țeava ar trebui înlocuită după aproximativ la fiecare 200 de runde atunci când se află în angajamente cu foc rapid. Fără a putea schimba țevile, tunerii au fost nevoiți să-și limiteze exploziile de foc complet automate la cele scurte, distanțate, mai degrabă decât la exploziile mai lungi pentru care sunt destinate mitralierele din punct de vedere tactic.
În plus, percutorul și alte părți mici ale sistemului de tragere erau notoriu slabe și predispuse la spargere și defecțiuni.
M60 a fost revizuit ulterior la standardul M60E3, ușurând și mai mult țeava, împreună cu alte componente, și mutând bipiedul în carcasa cilindrului de gaz pentru a permite schimbări mai rapide ale cilindrului. Cu toate acestea, țeava mai ușoară însemna că doar 100 de cartușe puteau fi trase între schimbări, mai degrabă decât 200 ca înainte, iar o tragere de 200-300 de cartușe ar putea distruge țeava complet, făcând pistolul inutil. Ușurarea suplimentară a altor componente a redus, de asemenea, fiabilitatea armei în câmp, deși a redus greutatea armei.
Seria de arme M60 a fost înlocuită în mare măsură în serviciu de Fabrique Nationale (FN) Mitrailleuse d’Appui General (MAG), proiectată în Belgia și numită M240 în armata SUA. În ciuda faptului că M240 în configurația sa standard de infanterie (M240B) este puțin mai greu decât M60, este mult mai fiabil pe teren și are un țevi cu schimbare rapidă, permițând un foc susținut și rapid. Seria M240 are, de asemenea, o rată de tragere mai mare (reglabilă de la aproximativ 650 de cartușe pe minut la 950 de cartușe pe minut) și utilizează același cartuș NATO de 7,62 mm ca și M60, M24 și M40/M40A1/M40A3 și M21/M25. puști de lunetă, pușca de luptă M14 și Minigun M134.
Soldatul Nelson a încărcat o centură proaspătă de muniție în M-60-ul său și a reluat să tragă rafale de suprimare către poziția inamică pe măsură ce echipa sa înainta.


Al 3-lea sens al cuvântului m-60

m-60

O mitralieră mare de 7,62 mm și 200, care a dat cu piciorul în nam, dar acum este întreruptă de armata americană căreia pare să nu-i mai placă gloanțe mari.
L-ai văzut pe Rambo dând în fund cu tipul ăla M-60?


Al 4-lea sens al cuvântului m-60

m-60

distruge explozie kill bust blast bash mash distruge kill smash oxyophone șaisprezece final! votează degetul mare pentru asta sau te voi tăia! (<-accent italian)
dacă dai în judecată, te arunc cu M-60!


Al 5-lea sens al cuvântului m-60

m-60

actul de a muri în fața unei mitraliere M-60 în Call of Duty Black Ops într-un joc neobiectiv (TDM, FFA, Pure Bones).

Folosit în mod obișnuit de noobs
Omfg. Tocmai am primit M-60! Mă simt prost alergând acolo cu noob ăla mânuind acea bucată de rahat M-60. Doar că a avut noroc, asta-i tot

 


Nu știi ce înseamnă un cuvant urban? Explicația cuvantului urban
Noul dicționar explicativ al limbii române dă următoarea definitie pentru URBAN:
URBÁN urbană (urbani, urbane)
1) Care ține de urbe; propriu urbei; de oraș; orășenesc; citadin. Construcție urbană. Transport urban.
2) Care denotă politețe rafinată; caracterizat prin urbanitate. Atitudine urbană. /<fr. urbain, latina urbanus
Forme diferite ale cuvantului urban: urbană
Definiție sursă: Noul dicționar explicativ al limbii române
Din limba franceza urbain, latina urbanus.
Forme diferite ale cuvantului urban: urban-ă